18 Haziran 2016 Cumartesi

Seo rehberi

Merhaba bu içeriğimizde seo ile alakalı birçok paylaşımda bulunacağım.

Seo nedir?

Search Engine Optimization internet sitenizin Google ve diğer arama motorları tarafından indexlenmesine yarayan yapılandırmaların yapılmasının genel adıdır.

Seo çalışması nasıl yapılır?

Seo çalışması nasıl yapılır konusuna cevap vermeden önce bilmemiz gereken önemli konular vardır. Bunlar;
Seo çalışmasının işin ehli kişiler tarafından yapılmadığı takdirde sitenizin Google tarafından filtrelenmesi muhtemeldir. Ayrıca ban yemiş bir web sitesinin banının kaldırılması normal seo fiyatının 2 veya 3 katından fazladır. Bu uyarıları yaptıktan sonra seo nasıl yapılır sorusunun cevabını vermeye başlayabiliriz.

Meta etiketleri hazırlanması

Web sitesi için meta etiketleri çok önemlidir.  Etiketler web sayfasının head kısmına yazılır. Aşağıdaki şekilde örneklendirebiliriz;

<meta name="description" content="anahtar kelime sorusunun cevabı bu sitede">

Kelime yoğunluğu analizi

Kelime yoğunluğu konusunda örnek vermek gerekirse;

Çalışılan kelime seo hizmeti olan bir internet sitesinde seo çalışması kelimesi minimum beş kere geçmelidir. Ayrıca bir adet kalın 1 adet italik ve bir adet bağlantı içermelidir.


Link inşaası
Link inşaasına çok dikkat etmek gerekiyor.

Link inşaası nedir?

Link inşaası internet sitenizin linkinin diğer web sitelerine aşama aşama eklenmesidir. Çok önem gerektiren bu işlem doğru yapılmazsa arama motorlarının internet adresinizi spam olarak varsayması muhtemeldir.

Paravan blog

Paravan blog yöntemi çok fazla kullanılan yöntemlerdendir.  Peki bu yöntem nasıl uygulanıyor;
Bu işlem sıklıkla wordpress.com ve blogger.com gibi ücretsiz blog sitelerinden hesap açarak anahtar kelimenize uygun makaleler ekleyerek yapılır.

Burada paylaştığım teknikler yalnızca bireysel kullanıcılar ve ufak projeler için geçerli olan yöntemlerdir. Kurumsal seo hizmetleri (eticaret, haber, sosyal ağ vs.) yaptırmak için seo firmaları tercih edilmeli.

Doğru seo çalışması yaptırmak için istanbul seo firması olan dogru bilişim ile iletişime geçebilirsiniz.

0212 664 55 32

0531 500 95 44

destek@dogruwebtasarim.com

Çırpıcı mah. 1. Taşocağı sok. No:70/B

Zeytinburnu / İSTANBUL

0 yorum:

Yorum Gönder