17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web yazilim

Merhaba bu paylaşımımda profesyonel web programlama hizmeti almak isteyen şirket veya kişiler için dikkatli olması gereken bazı durumları açıkladım.

Profesyonel web yazilim hizmeti alırken nelere dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken dikkat etmeniz gereken kurallar şunlardır.

  • Web yazılım hizmeti uzman, tecrübeli kişilerden alınmalıdır. Çünkü web programı yapısı gereği yıllarca verim almak için programlanır. Eğer programlama aşamasında geleceğe dönük kodlama yapılmazsa belirli bir zamandan sonra geliştirilmesi mümkün olmaz. Bu tür kodlamalarda yazılımı yapan kişiye muhtaç kalırsınız çünkü standartlar gözardı adilir, standarların gözetilmediği bir programı farklı web yazılımcısı düzenlemekte zorluk yaşar, ya düzenleyemez veya uğraşmak istemez veya daha kötüsü düzenlemek için fahiş ücretler ister.
  • Kısır yazılım veya geliştirilebilir yazılım tercihi yapmalısınız. Geliştirilebilir kodlama, standartların uygulandığı, ekip çalışması sırasında yada başka programcıların yazılımı ele aldığı vakit sorun çıkartmadan geliştirebileceği programlardır. Siz programı yapan kişiyle ilişiğinizi kesseniz bile başka bir uzman web yazılımcı tarafından gelişmesi sağlanabilir. Bunun önemi çok büyüktür. Çünkü belirli zamanlarda yeni özellikler, güvenlik önlemleri, hızlandırma düzeltmeleri vb. özellikler yayınlanmaktadır. Kısır bir web program sadece yapımcısının geliştirebileceği, başka web yazılımcının özelleştirmek istediği vakit sorunlar yaşayacağı web yazılım tipleridir.
  • Web programı maliyetli bir hizmet tipidir. Bu hizmeti almak arzusundaysanız ne fahiş fiyata nede çok düşük fiyatlara itibar etmeyin. Örnek vermek gerekirse üç şirketten teklif aldınız bir tanesi 3.000 tl teklif verdi, bir tanesi 6.000 tl dedi, bir tanesi 1.500 tl teklif verdi buradan analmalıyızki bu programın ücreti aşağı yukarı 3.000-6.000 tl arasıdır. Bundan yukarı veya alçak ücretler %10 değişkenlik gösterebilir. Daha düşük yada uçuk ücretlere kanmayın.
  • Arzu ettiklerinizi detaylı bir biçimde aktarın. Web program yaptırırken ne istediğinizi muhakkak bilmeniz lazımdır. İstediklerinizi süper bir şekilde aktardıktan sonra notlar alınacak ve fiyat teklifi sunulacaktır. Fiyat teklifleri oluşturulurken anlattığınız özelliklere dikkat edilerek bir fiyatlandırma yapılacaktır. Fiyatlandırma yapılırken sizin değersiz gördüğünüz veya söylemeye gerek yok diye hesapladığınız şeyler gözardı edilir. Sözleşme izalandığında artık o özellikleri istemeniz durumunda ya ikinci güncellemeye kalır yada yapılmadan proje teslim edilir. Örnek olarak başıma gelen bir olaydan bahsedeyim bir web yazılım için anlaşma yaptık. Proje bir veri kayıt programıydı, aktarıldığı gibi projeye başlandı %80'lik kısmını bitirdim. Test için şirketlerine gittiğimizde şöyle bir sorunla karşılaştım. Meğer bu içerikler devlet kaynaklı bir sayfanın veritabanından onaylanması gerekliymiş, inceledim sitenin apisi yoktu. Proje iptal oldu. Sizde bu tür bir durumda ön ödemenizi kaybedersiniz.
  • Mutlaka sözleşme yaptırın. Kurumsal dünyada kişiler yada şirketler sözleşme yapmadan adım atmaz. Sizde mutlaka isteklerinizi içeren bir sözleşme yaptırın. Yapılacak özellikleri, varsa örnek siteleri kapsayan detaylı bir sözleşmeyi mutlaka yaptırmalısınız.

 

Profesyonel web yazilim hizmeti alacakların yaptıkları en büyük hatalar nedir?

  • Hataların ilk başında kurumsal web programlama firmalarıyla çalışmamaları yer alır. Şirketlerin şikayet edilebileceği binlerce kuruluş olmasına rağmen, freelance kişilere iş yaptıranlar. Bunu kanıtlamakta bile zorluk çekerler.
  • Ücretlerine aldanma. Birkaç firma ile görüşüldükten sonra hepsi yüksek deyip, gidip en az paraya yaptırayım mantığı yürütülür. Bu tabiki bir seçenek ama şöyle bir düşünün ucuzmu, kalitemi. Çok ucuza yaptırdığınız bir web programı sizi ne kadar ileriye taşıyabilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilim - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilim, istanbul Profesyonel web yazilim, Profesyonel web yazilim istanbul,Profesyonel web yazilim firması, Profesyonel web yazilim firmaları, istanbul Profesyonel web yazilim firması, istanbul Profesyonel web yazilim firmaları

 

0 yorum:

Yorum Gönder