13 Temmuz 2017 Perşembe

Kurumsal web sayfasi tasarimi

Kurumsal web sayfasi tasarimi nedir? ve web tasarım hizmeti almak isteyen kişi yada firmalar hangi stratejiyi uygulamalıdır?

Kurumsal web sayfasi tasarimi yaptırırken nelere önem verilmeli?

Uzman bir web tasarım hizmeti alabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı kurallar vardır;

  • Kurumsal web sayfasi tasarimi yaptıracağınız şahıs veya ajans'a ne istediğinizi açıklayıcı bir biçimde açıklayan dökümanları iletmelisiniz logo, renkler vs.
  • Web dizayn açısından bir fikriniz yoksa, bu konuyu komple sitenizi tasarlayacak şahıs veya firmaya bıraktıysanız, ön çalışma isteyebilirsiniz.
  • Mutlaka bir anlaşma yapın ve anlaşmanızda istediğiniz tüm özellikleri en küçük ayrıntısına kadar belirtin veya yazdırın, anlaşmayı mutlaka okuyun.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden onaylamayın, genel olarak web dizayn bittikten sonra web yazılımına giydirme uygulanır. Bu nedenden mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web dizayn, Web yazılım, Seo ve Grafik bunlar ayrı hizmetlerdir. Hepsi için sözleşme yapacaksanız çok dikkatli olmalısınız. Örneğin siz web dizayn için anlaştınız, yönetim paneli yapılacakmı diye sormalısınız. Aksi taktirde statik bir internet sayfasına sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yaptırmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Web dizayn hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo hizmeti ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Kurumsal web sayfasi tasarimi seo uyumlu yapılmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı maddeler vardır. Hızlı olması gereklidir bu işlem kaynak dosyaları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırma uygulanarak ve görseller sıkıştırılarak yapılmaktadır.
  • Kurumsal web sayfasi tasarimi mutlaka duyarlı (responsive) tasarıma sahip olmalıdır. Web sayfanız bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Kurumsal web sayfasi tasarimi fiyatları ne kadardır?

Kurumsal web sayfasi tasarimi için ortalama fiyatlar firmadan firmaya değişmekle beraber birçok firmada hemen hemen aynıdır. Freelance olarak yapan şahısların ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız yalnızca ucuz olduğu için çalışmanızı tavsiye etmemekle birlikte sebepleriyle birlikte açıklayacağım.

İstanbul web dizyan ajansları özel web tasarımı aşağı yukarı 1.000-1.500 tl civarlarındadır.
E-Ticaret sitesi tasarımları 1.200-4.000 tl civarlarındadır.

Bu işi yapan firmalar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıdaki gibidir. Peki bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne durumda.

Freelance iş yapanların giderleri az olduğundan ve firma düzeyinde iş garantisi vermedikleri için fiyatları ajanslardan %40 - %60 daha düşüktür.

0 yorum:

Yorum Gönder